HTML

fittoffice

Testről, mozgásról, gimnasztikáról, családi-és közösségi (munkahelyi) egészségmegőrzésről, egészségi állapot-és helyzetfelmérésekről, közösségfejlesztésről, a mozgás gyakorlati lehetőségeiről.

Friss topikok

Linkblog

aktív pihenés

2009.12.06. 12:52 Napcsapda

 

HealthInvest?

 EgészségBefektetés?

Legősibb ösztönünket nézve, az életbemaradás ösztönét mindenki ismeri és elismeri, mint legfőbb hajtóerőt. Sokat meg is teszünk azért, hogy magunkat fönntartsuk, állandóan befektetünk, előbb tanulással, később munkával, önálló élettel, családdal. Szünet nélkül táplálunk, nevelünk, építünk, vállalunk, teljesítünk, termelünk. Éz ez rendjén is van így, mióta a világ a világ. De hogyan pihenünk?Hogyan töltődünk fel, miként csoportosítjuk energiáinkat? Tudunk-e "jó beosztással" élni, öregségünkre megőrizzük-e életerőnket, vagy lehasználódunk idő előtt? Szétszórjuk, vagy fókuszáljuk magunkat az aktív életfeladatokkal?

A modern élet kihívásai úgy tűnik sokkal nagyobb terhet rónak ránk, mint amit gond nélkül elbírnánk, ill., az is igaz, hogy bámulatos az ember alkalmazkodási kézsége, ahhoz képest kevesek roppannak meg az élet súlya alatt...

Vagyis:életszínvonalunk megtartásáért, az előbbrejutásért, a családért igen sokat kell tennünk, már nem is jut idő magunkra. Idő előtt túlhajtjuk magunkat,  -vagy a taposómalom koptat el. Elevickélünk valahogy a nyugdíjig, de addigra már mindenünk fáj és sajog, állandó zavarok adódnak a rendszerben, ezt is azt is generáloztatni kell....Gyógyszerezünk, kúrálunk, tűrünk.

Mindent, amit az egészségünk megtartásáért tudatosan teszünk, egész életidőnk alatt, azt a legbecsesebb befektetésünknek tekinthetjük.

 

Legyen az a dohányzás mértékének a csökkentése, vagy a róla való leszokás, vagy önkéntes táplálkozási reformok, vagy szűréseken való részvétel, vagy bármilyen edzsés, testgyakorlat vagy tánc, ami rendszeresen megmozgat, átmozgat.

A rendszeres mozgással javul az izomtónus, tisztul a légzés, normalizálódik a vérnyomás, a keringési- és az anyagcsere-rendszer egyensúlyozottan működik. A mozgás jótékonyan hat továbbá az izületekre, gátolja azok kiszáradását és kopását.

Napi 15-20 perc mozgással elejét vehetjük számos járószervi, gerinc- és tartásbeli, izületi, ll. belgyógyászati problémának?

20 perc áldozat?

vagy 20 perc befektetés?

Melyik tetszik?

Kívánom, hogy befektetésed megtérüljön, mert, ha jó a közérzeted, jó a munkabírásod, működik a családod, élő kapcsolatban maradsz a közösségeddel, sokáig élvezheted az élet apró-cseprő örömeit, benne maradhatsz az élet sodrában, úgyszólván, meg se öregedsz.

Gondolj bele, mi mindent teszel meg magadért?

Üdv.

Zsóka Hajnal

 

TESZT

 

Tölts ki fejben a tesztemet, és rá fogsz jönni, nem érdemes halogatnod.

Sokkal többel beszállhatsz magadért...!!!! Sok kicsivel...

 

 

Rendzeresen étkezel?   IGEN 10pont/NEM 0pont/NAGYJÁBÓL 5pont

Változatosan és garantált alapanyagokkal táplálkozol? IGEN 10p/NEM 0p/GYAKRAN 5p/RITKÁN 2p/ALIG 1p

Dohányzol? LESZOKÓBAN 3p/NEM 10p/IGEN 0p

Mozogsz? NAPI 10p/HETI 5p/HAVI 1p./ rendszerességgel

Szórakozol, lazítasz, hobbizol? GYAKRAN 10p/RITKÁN 5p/SOHA 0p.

50 pont - gratula!

50-23-ig  - ritkítsd a cigit és szaporítsd a mozgást!

23 alatt - életmódváltásra van szükséged, ha nem megy, kérj segítséget!

 

 

 

Üdv.

Zsóka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-mozgas-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr721577657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása