HTML

fittoffice

Testről, mozgásról, gimnasztikáról, családi-és közösségi (munkahelyi) egészségmegőrzésről, egészségi állapot-és helyzetfelmérésekről, közösségfejlesztésről, a mozgás gyakorlati lehetőségeiről.

Friss topikok

Linkblog

strapa-oldás Ünnepekre

2010.12.21. 13:19 Napcsapda

Köztudomású, hogy az Adventi időszakban fölpezsdül az élet és számos kihívásnak kell hirtelen megfelelnünk életünk minden területén, és így nem ritka, hogy félhullaként esünk be a Karácsonyfa alá végül.

Ne várd meg, míg lüktet a vádlid és beszakad a hátad!

Ha egész nap talpaltál, caplattál és mászkáltál, és cipekedtél és sorba álltál,majd hosszasan a konyhaputnál sasszéztál,teregettél és elrámoltál, és netán még el is mosogattál, a következőket ajánlom, hogy próbáld ki:

Álldogálós-ácsorgós

öklömnyi terpeszben állunk, képzeljük, hogy fejtetőnktől kis csörlő fölhúz,hátunk fölnyúlik, kiegyenesedeik.

Karok, vállak lógnak.

Míg fejed fölfele törekszik, súlyosabb és súlyosabb golyónak érzed.

Amikor már emelkednél lábujjra, a fejtető felfüggesztését elejted, fejed előrecsuklik, hasad beesik, térded megroggyan, csípőd magad alá sülyed.

Gerinced S alakúra sülyed. Karok, fej tehetetlenül, akaratlanul lógnak.

Egy-két sóhajtás után, belégzésre kiegyenesedünk.

Ismételjük meg ahányszor csak jólesik, sok erőt fog adni a napnak!

üdv. Zsóka

/ Ps. ha kávéért mennél a képernyő elől, s ha már úgyis állsz..../


 

 

 

Szólj hozzá!

Munkahelyi mozgás-lehetőség

2010.10.28. 14:23 Napcsapda 

A  "Teljesség felé" -  Művészetek az Emberért  Alapítvány

Info: Bajna Erzsébet 1121. Budapest, Csillagvölgyi út 3./b.   Tel: 06-70-2351950 kinezikon@gmail.com

 

A    K I N E Z I K O N    P R O G  R  A M

- munkahelyi egészségmegőrzés és közösségfejlesztés -

 

A Program előzetes felmérései szerint az igen változatos és sokféle munkahelyek dolgozói közül az ülő-, illetve az álló munkát végzők fizikai állapota a legaggasztóbb.

A Népegészségügyi statisztika szerint a háziorvoshoz fordulók 20%-a mozgásszervi beteg, azaz, tartósan láb-, nyak-, hát-, és derékfájdalmakkal küszködik. A megkérdezettek szinte egybehangzóan egyetértenek abban, hogy a munka során egyoldalúan használt fizikum, a merev, leszűkült, automatikus "alig-mozgás" hosszú távon fájdalmas és költséges állapotot eredményezhet a dolgozók körében, s ennek messzemenően negatív hatásai vannak azok lelki-szellemi életére is. Csökken az állóképesség, alacsony a toleranciaszint, rossz a közérzet, és ellenséges hangulat válhat jellemzővé köreikben.  Általánosak a fizikai gyötrelmek miatti kimaradások, és elfogadott az örökös harci készültség a lappangó betegségekkel szemben.

Nem csoda, ha vontatott a munkatempó, csökken a kreativitás, elenyészik a munka- és a közösség iránti motiváció és elkötelezettség, a közösségben kiéleződhetnek a konfliktusok, és ingerlékenység, vagy épp ellenkezőleg, passzivitás ütheti föl a fejét.

Világ-szerte a leghatékonyabb és leggazdaságosabb közösségi egészségmegőrző módszer a munkahelyi torna.

Időt, energiát és pénzt spórol meg az a cég, amely napi húsz percet ajándékoz emberi erőforrásainak a karbantartására.

 

A  KINEZIKON - gimnasztika

Arra fejlesztettük ki, hogy könnyedén beiktatható legyen a hétköznapi munka, ill. élet rutinszerű mozgási szokásaiba, s hogy mind egyénileg, mind pedig csoportosan végezhető legyen. Hatásmechanizmusa a rendszerességre épít: éveken átívelő napi tizenöt-húsz-harminc perc mozgás bizonyítottan számos érrendszeri-, mozgásszervi-, ill. kedélybeli károsodás elejét veheti. Rendszeres művelése előnyösen hat mind az egyén, mind pedig a közösség kiegyensúlyozott működésére és teljesítményére egyaránt.

A gimnasztika mindennapos gyakorlása nem okoz jelentős munkaidő kiesést, nem igényel külön termet, sem speciális átöltözést, ill. a munkahely átrendezését és programunk segítségével, - a bevezetést és a képzést követően -, hosszú távon is fenntarthatónak bizonyul.

 

A KINEZIKON gimnasztika a nyújtózkodás (feszítés) és az elengedés (lazítás) speciális gyakorlatával a munkafeladat miatt tartósan fölvett testhelyzetek károsító hatását szűnteti meg. Előnye, hogy a könnyen tanulható, a terep és a munka sajátosságaira alkalmazott, egyszerű gyakorlatok behatárolt, szűk térben, ülve, ill. állva is végezhetők. A végtagok, a gerinc, a csípő és a fej a légzéssel összefüggésben, a képzelet alkotta képeket és formákat felidézve nyújtanak, lazítanak, rugalmasan stimulálva az izomtónust, az ízületeket, a vérkeringést és a belső szervek működését, valamint az oxigéncserét.

A KINEZIKON gyakorlatai hosszú távon azokat a képességeket erősítik bennünk, amelyek egészségünket hivatottak biztosítani. A KINEZIKON gimnasztika amellett, hogy javítja a testtartást, a koordinációt, fejleszti az állóképességet, az egyensúlyérzéket, a munkabírást, a közösséget empátiára, kiegyensúlyozottságra hangolja, serkenti a résztvevők lelki-szellemi rugalmasságát és kreativitását, valamint segíti a mindennapos általános regenerálódást.

Az Alapítvány a test kultúráját újjáélesztő, a mozgás szokását meghonosító KINEZIKON programjával egyrészt arra szeretné rávezetni a felnőtt fiatal-, érett-, ill. időskorú, ülő-, ill. álló munkát végző embert, hogy saját életének feltételei között miként maradhat egészségesen minél tartósabban. Másrészt segít a közösségeknek megerősíteni saját kohéziójukat, segít megtartani harmonikus működésüket, és javítani a munkatársi együttlét hangulatán. Mindezeknek köszönhetően pedig a problémamegoldás és a kommunikáció kiegyensúlyozottabbá válik.

Tekintse meg!

http://www.youtube.com/watch?v=25ch0KqHgAk&feature=email

Győződjön meg!

A KINEZIKON program rugalmasan alkalmazkodik a résztvevő munkahely idő-, személy-, és térbeosztásához. Ideális esetben minimum fél éven keresztül napi húsz perc foglalkozást javasol és segít felállítani a hosszú távú fenntarthatóság feltételeit is.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Részvétel és Díjszabás

 

Kedvezményezetteink számára biztosítunk:

Ingyenes bemutatkozó tréninget

Ingyenes állapotfelmérést

Az Alapítványhoz való csatlakozási lehetőséget (pártoló tagság)

Belső tréner kiképzését

Hosszú távú fenntarthatóság kialakítását

A program tesztelését és dokumentációját

A KINEZIKON-gimnasztika gyakorlását létszámtól függetlenül, helyszínenként (irodánként) egy tréner bevonásával alkalmazzuk.

Fél éves program

 

 

heti öt nap, alkalmanként 20 perc: 17 ezer Ft/hét

kétnaponta, heti három nap, 20 perc: 12 ezer Ft/hét

heti két alkalommal 20 perc: 9 ezer Ft/hét

heti egy alkalommal 30 perc: 5 ezer Ft

 

Áraink az Áfát tartalmazzák. Közhasznú alapítványként adókedvezményre jogosultságot igazolunk.

 

 

A képzést és a gyakorlás bevezetését követően lehetőség nyílik további fenntartó programokra is. A vezető tréner szükség és igény szerint a továbbiakban is gazdája marad a programnak.

 

 

 

 Bajna Erzsébet

1121. Budapest, Csillagvölgyi út 3./b.

 Tel: 06-70-2351950 kinezikon@gmail.com

Szólj hozzá!

gerinclebontás ülve

2010.10.28. 14:18 Napcsapda

üdvözöllek!

bizonyára sokat üldögélsz a képernyő előtt - ahogyan gyakran én is - és estére érzed, hogy sem a nyakad, sem a hátad nem hasonlít fiatalkori állapotára.

Egy egyszerű gyakorlatot mutatok.

Mindkét lábad a földet éri, úgy ülj, hogy combod párhuzamos legyen a padlóval. ( ha magas a széked, csavard le, vagy cseréld ki egy alkalmasabb székre, de a nagy ülő-labdával is kipróbálhatod)

Képzeld, hogy a fejed búbjánál fogva föl vagy függesztve a plafonra, s a felfüggesztés egyre följebb húz.

Ezáltal egyrészt kiegyenesedik és kinyúlik a gerinced, másrészt megérezheted felfüggesztett tested saját súlyát. (nyugodtan, lassan érezz rá, hagyd, hogy az üleped lehúzzon, miközben a fejed egyre följebb törekszik!)

Most képzeld el, hogy a fejed kőből van, és vágd el a felfüggesztés képzeletbeli zsinórját.

A fejed leesik, a mellkasodra csuklik, és kőnehéz súlyánál fogva csigolyáról csigolyára lebontja a gerincedet, egészen addig, amíg ráfekszel a combodra.

Igyekezz kilégzésre engedni magadat lefelé, belégzéskor állj meg!

Figyelj arra, hogy a fejed és a karjaid kontroll és erő nélkül lógjanak mindvégig.

Ha már "fekszel" a combodon, sóhajts, lélegezz néhányat, majd képzeld el, hogy a legalsó, ágyéki csigolyáidra fokról fokra visszaépíted a többi csigolyádat, úgy, hogy a fejed, a vállöv és a karjaid tehetetlenül lógnak mindvégig - ők az utolsók a sorban...

Tehát elkezdesz visszaemelkedni, alulról visszaépülni a székedbe, egészen míg a vállaid és a fejed is helyére nem kerül, sőt, függeszd föl ismét magadat, lógj a plafonon a fejed búbjánál fogva, mint egy marionett. Pár pillanat alatt eléred a határaid, gerinced totálisan kinyúlik. Üleped lefelé, fejed fölfelé húz.

Most lendítsd föl a karjaidat és ujjbegyeddel, képzeletben, érd el az ég tetejét, egészen addig, míg azt nem érzed, hogy emelkedsz fölfelé a székedből.

Combod, vádlid, talpad megtelik erővel, és segít "emelkedni".

Sóhajtásra zuttyanj vissza, s ha van kedved, addig ismételd a sorozatot, amíg érzed, hogy kicserélted magadat.

Fölhúz - lebont - combrafekszik - alulról visszaépít - fölhúz - eléri az ég tetejét - elenged, lazít.

Tanács: olvasás közben képzeld el, próbáld le lépésről lépésre, majd zárd be az oldalt és hagyatkozz az emlékeidre és az ösztöneidre. Meglátod, fáradhatatlan leszel!!!!

Kalappal!!!!

Zsóka

 

 

 

Szólj hozzá!

Balinéz tánckurzus Szentendrén

2010.05.03. 10:45 Napcsapda

Fedezzük fel a szellemi kultura kincseit Önmagunkban.

A világ legfinomabb táncai, a galaktikus gamelán zene ritmusa

ősi édenkódokat ébreszt fel a lélekben,és segit átélni a földi paradicsom boldogságos belső világát!!

 

 

Szólj hozzá!

Eufória

2010.03.23. 10:37 Napcsapda

Keveset örül - keveset él

 

  A felszabadultság, a boldogság átélése, a határtalan öröm érzése, a testi-lelki-szellemi öröm-ködés, emberi létezésünk legszebb kiváltsága és adománya.

 

Ha most figyelmen kívül hagynánk egy fantasztikus vacsora, egy elragadó tánc, egy reggeli futás, egy bevitt gól, egy találkozás, egy film vagy színdarab, vagy kép, vagy szobor látványa, de a hétköznapi álmodozás is, a konyha-filozófálás,  vagy akár a természet puszta csodálatából származó örömeink lehetnek euforikusak,  boldog örömteliek, mint gyermekkorunkban, ahogyan minden apróság fergeteges örömet tudott kiváltani.

Az eufória sokkal egyszerűbb is, köznapibb és kissebb is, mint amilyen hatalmas, végtelen, titokzatos és ritka is egyben.

 

"Minden kőben, vízben, fűben-fában benne van."

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

lustaság - fél egészség!

2010.02.13. 08:38 Napcsapda

 

 

Bárki azt gondolhatja, hogy a test, a mozgás, no meg az egészség voltaképpen "gyakorlati" dolgok, nem online, vagy offline írásokból kell közelebb kerülni a témához, hanem igenis a gyakorlatban.

Ez tökéletesen igaz.

Ha felnőtt élet számtalan hétköznapi kihívással, intéznivalóval, cipekednivalóval, futkosnivalóval, stb. áld meg, a családos, dolgozó embereknek igen kevés ideje jut saját magára, s ebből is csak annak töredéke táncra, mozgásra, sportra, aktív kikapcsolódásra. Némileg elcsigázza az embereket a létfenntartás és a gyermeknevelés, de ugyanúgy az egyetem is, a pályakezdés is, ha még nincsen család.Többen járnak mozikba, játéktermekbe, szórakozóhelyekre, vagy akár egymáshoz, mint ahányan rendszeresen sportolnak, mozognak valahol.És még többen hétközben ki sem mozdulnak és évszakonként egyszer ha látnak erdőt....

Negyven fölött egyre nő ez a tehetetlenségi-nyomaték-féleség, s már havi egy teremfoci, sem a nagyritkán squash, sem az örökké feladott kocogás, de még csak egy séta sem marad nekünk...

Ez már egyfajta "vég-kikapcs", egyfajta felmentés a részvétel alól?


Mindegy, hogy ki miért és mit nem akar elvégezni éppen, miben nem akar tevékenyen részt vállalni, ezzel mégis csak azt jelzi, hogy kikapcsolódásra, pihenésre van szüksége. Föl szeretne töltődni, erőre, impilzusra vágyik.

A lustaság fél egészség volna?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Miért is mozogjunk?

2009.12.06. 23:16 Napcsapda

 

 

 

 


 

Szólj hozzá!

aktív pihenés

2009.12.06. 12:52 Napcsapda

 

HealthInvest?

 EgészségBefektetés?

Legősibb ösztönünket nézve, az életbemaradás ösztönét mindenki ismeri és elismeri, mint legfőbb hajtóerőt. Sokat meg is teszünk azért, hogy magunkat fönntartsuk, állandóan befektetünk, előbb tanulással, később munkával, önálló élettel, családdal. Szünet nélkül táplálunk, nevelünk, építünk, vállalunk, teljesítünk, termelünk. Éz ez rendjén is van így, mióta a világ a világ. De hogyan pihenünk?Hogyan töltődünk fel, miként csoportosítjuk energiáinkat? Tudunk-e "jó beosztással" élni, öregségünkre megőrizzük-e életerőnket, vagy lehasználódunk idő előtt? Szétszórjuk, vagy fókuszáljuk magunkat az aktív életfeladatokkal?

A modern élet kihívásai úgy tűnik sokkal nagyobb terhet rónak ránk, mint amit gond nélkül elbírnánk, ill., az is igaz, hogy bámulatos az ember alkalmazkodási kézsége, ahhoz képest kevesek roppannak meg az élet súlya alatt...

Vagyis:életszínvonalunk megtartásáért, az előbbrejutásért, a családért igen sokat kell tennünk, már nem is jut idő magunkra. Idő előtt túlhajtjuk magunkat,  -vagy a taposómalom koptat el. Elevickélünk valahogy a nyugdíjig, de addigra már mindenünk fáj és sajog, állandó zavarok adódnak a rendszerben, ezt is azt is generáloztatni kell....Gyógyszerezünk, kúrálunk, tűrünk.

Mindent, amit az egészségünk megtartásáért tudatosan teszünk, egész életidőnk alatt, azt a legbecsesebb befektetésünknek tekinthetjük.

 

Legyen az a dohányzás mértékének a csökkentése, vagy a róla való leszokás, vagy önkéntes táplálkozási reformok, vagy szűréseken való részvétel, vagy bármilyen edzsés, testgyakorlat vagy tánc, ami rendszeresen megmozgat, átmozgat.

A rendszeres mozgással javul az izomtónus, tisztul a légzés, normalizálódik a vérnyomás, a keringési- és az anyagcsere-rendszer egyensúlyozottan működik. A mozgás jótékonyan hat továbbá az izületekre, gátolja azok kiszáradását és kopását.

Napi 15-20 perc mozgással elejét vehetjük számos járószervi, gerinc- és tartásbeli, izületi, ll. belgyógyászati problémának?

20 perc áldozat?

vagy 20 perc befektetés?

Melyik tetszik?

Kívánom, hogy befektetésed megtérüljön, mert, ha jó a közérzeted, jó a munkabírásod, működik a családod, élő kapcsolatban maradsz a közösségeddel, sokáig élvezheted az élet apró-cseprő örömeit, benne maradhatsz az élet sodrában, úgyszólván, meg se öregedsz.

Gondolj bele, mi mindent teszel meg magadért?

Üdv.

Zsóka Hajnal

 

TESZT

 

Tölts ki fejben a tesztemet, és rá fogsz jönni, nem érdemes halogatnod.

Sokkal többel beszállhatsz magadért...!!!! Sok kicsivel...

 

 

Rendzeresen étkezel?   IGEN 10pont/NEM 0pont/NAGYJÁBÓL 5pont

Változatosan és garantált alapanyagokkal táplálkozol? IGEN 10p/NEM 0p/GYAKRAN 5p/RITKÁN 2p/ALIG 1p

Dohányzol? LESZOKÓBAN 3p/NEM 10p/IGEN 0p

Mozogsz? NAPI 10p/HETI 5p/HAVI 1p./ rendszerességgel

Szórakozol, lazítasz, hobbizol? GYAKRAN 10p/RITKÁN 5p/SOHA 0p.

50 pont - gratula!

50-23-ig  - ritkítsd a cigit és szaporítsd a mozgást!

23 alatt - életmódváltásra van szükséged, ha nem megy, kérj segítséget!

 

 

 

Üdv.

Zsóka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

körséta

2009.12.03. 09:24 Napcsapda

Séta az egészség körül

 

Modják a régiek, addig van egészségünk, amíg nem is tudunk róla...

Az egészség természetes, könnyű, észrevétlen, mert egy rendszert  -  a szervezetünket - olajozottan működteti, nem is kell tudnunk róla...

Azt is mondják, hogy a betegség a gyógyulás jele.

A szervezeted védi magát: kitör a láz, a györcsök, vészcsenget a fájdalom, hadbavonulsz a betolakodó ellen.

De mi van, ha nem kórokozó, hanem a helytelen életmód és hajszolt üzemmód okoz gondot az emésztési rendszerben, a vérellátásban, a motorikus vezérlésben, a váz-ill. az izomrendszerben, az idegi működésben, valamint a szellemi jelenlétben, - hosszú-hosszú ideje...?

Mit tegyünk, ha fölismerjük, mekkora bukta lesz, ha nem vigyázunk...?

A Szervezeted védi magát, időnként jelzéseket küld, hogy nem igazán elégedett a karbantartással. Pang az izom, pang a vér, fájdogál a hát, a csípő, derék. Dagadozik a láb, görcsöl a vállöv, belassul az emésztés. Púpos a hát, merevek a karok, a figyelem lankadt, az idő vánszorog. Meg vagy kötve, dolgozol.

Tudod, hogy mozognod kéne, de valahogy mégse fér bele. Eljárni macerás, az egész családot rá kellene szervezni, sokba is kerül. Igaz, a sarokban ott porosodik a szobabicikli, s az ágy alatt egy futópad lapul, de hát itthon annyiminden van, rendszertelenül és ritkán adódik alkalom, apad a nekibuzdulás, és akad bőven kifogás.

Mégis mit lehet tenni?

 

 

 

 

Szólj hozzá!

ülő életmód kompenzációjára

2009.11.30. 16:40 Napcsapda

A   K I N E Z I K O N    P R O G R A M

- munkahelyi egészségmegőrzés és közösségfejlesztés -

A KINEZIKON gimnasztika:

Arra fejlesztettük ki, hogy könnyedén beiktatható legyen a hétköznapi munka, ill. élet rutinszerű mozgási szokásaiba, s hogy mind egyénileg, mind pedig csoportosan végezhető legyen. Hatásmechanizmusa a rendszerességre épít: éveken átívelő napi tizenöt-húsz-harminc perc mozgás bizonyítottan számos érrendszeri-, mozgásszervi-, ill. kedélybeli károsodás elejét veheti. Rendszeres művelése előnyösen hat mind az egyén, mind pedig a közösség kiegyensúlyozott működésére és teljesítményére egyaránt.

A KINEZIKON gimnasztika a nyújtózkodás (feszítés) és az elengedés (lazítás) speciális gyakorlatával a munkafeladat miatt tartósan fölvett testhelyzetek károsító hatását szűnteti meg. Előnye, hogy a könnyen tanulható, a terep és a munka sajátosságaira alkalmazott, egyszerű gyakorlatok behatárolt, szűk térben, ülve, ill. állva is végezhetők. A végtagok, a gerinc, a csípő és a fej a légzéssel összefüggésben, a képzelet alkotta képeket és formákat felidézve nyújtanak, lazítanak, rugalmasan stimulálva az izomtónust, az ízületeket, a vérkeringést és a belső szervek működését, valamint az oxigéncserét. A KINEZIKON gyakorlatai hosszú távon azokat a képességeket erősítik bennünk, amelyek egészségünket hivatottak biztosítani. A KINEZIKON gimnasztika amellett, hogy javítja a testtartást, a koordinációt, fejleszti az állóképességet, az egyensúlyérzéket, a munkabírást, a közösséget empátiára, kiegyensúlyozottságra hangolja, serkenti a résztvevők lelki-szellemi rugalmasságát és kreativitását, valamint segíti a mindennapos általános regenerálódást. A Program előzetes felmérései szerint az igen változatos és sokféle munkahelyek dolgozói közül az ülő-, illetve az álló munkát végzők fizikai állapota a legaggasztóbb. A Népegészségügyi statisztika szerint a háziorvoshoz fordulók 20%-a mozgásszervi beteg, azaz, tartósan láb-, nyak-, hát-, és derékfájdalmakkal küszködik. A megkérdezettek szinte egybehangzóan egyetértenek abban, hogy a munka során egyoldalúan használt fizikum, a merev, leszűkült, automatikus „alig-mozgás” hosszú távon fájdalmas és költséges állapotot eredményezhet a dolgozók körében, s ennek messzemenően negatív hatásai vannak azok lelki-szellemi életére is. Csökken az állóképesség, alacsony a toleranciaszint, rossz a közérzet, és ellenséges hangulat válhat jellemzővé köreikben. Általánosak a fizikai gyötrelmek miatti kimaradások, és elfogadott az örökös harci készültség a lappangó betegségekkel szemben. Nem csoda, ha vontatott a munkatempó, csökken a kreativitás, elenyészik a munka- és a közösség iránti motiváció és elkötelezettség, a közösségben kiéleződhetnek a konfliktusok, és ingerlékenység, vagy épp ellenkezőleg, passzivitás ütheti föl a fejét. A KINEZIKON PROGRAM a test kultúráját újjáélesztő, a mozgás szokását meghonosító kezdeményezés, amely egyrészt arra szeretné rávezetni a felnőtt fiatal-, érett-, ill. időskorú, ülő-, ill. álló munkát végző embert, hogy saját életének feltételei között miként maradhat egészségesen minél tartósabban. Másrészt segít a közösségeknek megerősíteni saját kohéziójukat, segít megtartani harmonikus működésüket, és javítani a munkatársi együttlét hangulatán. Mindezeknek köszönhetően pedig a problémamegoldás és a kommunikáció kiegyensúlyozottabbá válik. A KINEZIKON program rugalmasan alkalmazkodik a résztvevő munkahely idő-, személy-, és térbeosztásához. Ideális esetben minimum fél éven keresztül napi húsz perc foglalkozást javasol és segít felállítani a hosszú távú fenntarthatóság feltételeit is. A gimnasztika mindennapos gyakorlása nem okoz jelentős munkaidő kiesést, nem igényel külön termet, sem speciális átöltözést, ill. átrendeződést és programunk segítségével, - a bevezetést és a képzést követően -, hosszú távon is fenntarthatónak bizonyul. Bajna Zsóka Hajnal programvezető

2 komment