HTML

fittoffice

Testről, mozgásról, gimnasztikáról, családi-és közösségi (munkahelyi) egészségmegőrzésről, egészségi állapot-és helyzetfelmérésekről, közösségfejlesztésről, a mozgás gyakorlati lehetőségeiről.

Friss topikok

Linkblog

körséta

2009.12.03. 09:24 Napcsapda

Séta az egészség körül

 

Modják a régiek, addig van egészségünk, amíg nem is tudunk róla...

Az egészség természetes, könnyű, észrevétlen, mert egy rendszert  -  a szervezetünket - olajozottan működteti, nem is kell tudnunk róla...

Azt is mondják, hogy a betegség a gyógyulás jele.

A szervezeted védi magát: kitör a láz, a györcsök, vészcsenget a fájdalom, hadbavonulsz a betolakodó ellen.

De mi van, ha nem kórokozó, hanem a helytelen életmód és hajszolt üzemmód okoz gondot az emésztési rendszerben, a vérellátásban, a motorikus vezérlésben, a váz-ill. az izomrendszerben, az idegi működésben, valamint a szellemi jelenlétben, - hosszú-hosszú ideje...?

Mit tegyünk, ha fölismerjük, mekkora bukta lesz, ha nem vigyázunk...?

A Szervezeted védi magát, időnként jelzéseket küld, hogy nem igazán elégedett a karbantartással. Pang az izom, pang a vér, fájdogál a hát, a csípő, derék. Dagadozik a láb, görcsöl a vállöv, belassul az emésztés. Púpos a hát, merevek a karok, a figyelem lankadt, az idő vánszorog. Meg vagy kötve, dolgozol.

Tudod, hogy mozognod kéne, de valahogy mégse fér bele. Eljárni macerás, az egész családot rá kellene szervezni, sokba is kerül. Igaz, a sarokban ott porosodik a szobabicikli, s az ágy alatt egy futópad lapul, de hát itthon annyiminden van, rendszertelenül és ritkán adódik alkalom, apad a nekibuzdulás, és akad bőven kifogás.

Mégis mit lehet tenni?

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-mozgas-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr91570571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása