HTML

fittoffice

Testről, mozgásról, gimnasztikáról, családi-és közösségi (munkahelyi) egészségmegőrzésről, egészségi állapot-és helyzetfelmérésekről, közösségfejlesztésről, a mozgás gyakorlati lehetőségeiről.

Friss topikok

Linkblog

gerinclebontás ülve

2010.10.28. 14:18 Napcsapda

üdvözöllek!

bizonyára sokat üldögélsz a képernyő előtt - ahogyan gyakran én is - és estére érzed, hogy sem a nyakad, sem a hátad nem hasonlít fiatalkori állapotára.

Egy egyszerű gyakorlatot mutatok.

Mindkét lábad a földet éri, úgy ülj, hogy combod párhuzamos legyen a padlóval. ( ha magas a széked, csavard le, vagy cseréld ki egy alkalmasabb székre, de a nagy ülő-labdával is kipróbálhatod)

Képzeld, hogy a fejed búbjánál fogva föl vagy függesztve a plafonra, s a felfüggesztés egyre följebb húz.

Ezáltal egyrészt kiegyenesedik és kinyúlik a gerinced, másrészt megérezheted felfüggesztett tested saját súlyát. (nyugodtan, lassan érezz rá, hagyd, hogy az üleped lehúzzon, miközben a fejed egyre följebb törekszik!)

Most képzeld el, hogy a fejed kőből van, és vágd el a felfüggesztés képzeletbeli zsinórját.

A fejed leesik, a mellkasodra csuklik, és kőnehéz súlyánál fogva csigolyáról csigolyára lebontja a gerincedet, egészen addig, amíg ráfekszel a combodra.

Igyekezz kilégzésre engedni magadat lefelé, belégzéskor állj meg!

Figyelj arra, hogy a fejed és a karjaid kontroll és erő nélkül lógjanak mindvégig.

Ha már "fekszel" a combodon, sóhajts, lélegezz néhányat, majd képzeld el, hogy a legalsó, ágyéki csigolyáidra fokról fokra visszaépíted a többi csigolyádat, úgy, hogy a fejed, a vállöv és a karjaid tehetetlenül lógnak mindvégig - ők az utolsók a sorban...

Tehát elkezdesz visszaemelkedni, alulról visszaépülni a székedbe, egészen míg a vállaid és a fejed is helyére nem kerül, sőt, függeszd föl ismét magadat, lógj a plafonon a fejed búbjánál fogva, mint egy marionett. Pár pillanat alatt eléred a határaid, gerinced totálisan kinyúlik. Üleped lefelé, fejed fölfelé húz.

Most lendítsd föl a karjaidat és ujjbegyeddel, képzeletben, érd el az ég tetejét, egészen addig, míg azt nem érzed, hogy emelkedsz fölfelé a székedből.

Combod, vádlid, talpad megtelik erővel, és segít "emelkedni".

Sóhajtásra zuttyanj vissza, s ha van kedved, addig ismételd a sorozatot, amíg érzed, hogy kicserélted magadat.

Fölhúz - lebont - combrafekszik - alulról visszaépít - fölhúz - eléri az ég tetejét - elenged, lazít.

Tanács: olvasás közben képzeld el, próbáld le lépésről lépésre, majd zárd be az oldalt és hagyatkozz az emlékeidre és az ösztöneidre. Meglátod, fáradhatatlan leszel!!!!

Kalappal!!!!

Zsóka

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-mozgas-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr272405401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása