HTML

fittoffice

Testről, mozgásról, gimnasztikáról, családi-és közösségi (munkahelyi) egészségmegőrzésről, egészségi állapot-és helyzetfelmérésekről, közösségfejlesztésről, a mozgás gyakorlati lehetőségeiről.

Friss topikok

Linkblog

lustaság - fél egészség!

2010.02.13. 08:38 Napcsapda

 

 

Bárki azt gondolhatja, hogy a test, a mozgás, no meg az egészség voltaképpen "gyakorlati" dolgok, nem online, vagy offline írásokból kell közelebb kerülni a témához, hanem igenis a gyakorlatban.

Ez tökéletesen igaz.

Ha felnőtt élet számtalan hétköznapi kihívással, intéznivalóval, cipekednivalóval, futkosnivalóval, stb. áld meg, a családos, dolgozó embereknek igen kevés ideje jut saját magára, s ebből is csak annak töredéke táncra, mozgásra, sportra, aktív kikapcsolódásra. Némileg elcsigázza az embereket a létfenntartás és a gyermeknevelés, de ugyanúgy az egyetem is, a pályakezdés is, ha még nincsen család.Többen járnak mozikba, játéktermekbe, szórakozóhelyekre, vagy akár egymáshoz, mint ahányan rendszeresen sportolnak, mozognak valahol.És még többen hétközben ki sem mozdulnak és évszakonként egyszer ha látnak erdőt....

Negyven fölött egyre nő ez a tehetetlenségi-nyomaték-féleség, s már havi egy teremfoci, sem a nagyritkán squash, sem az örökké feladott kocogás, de még csak egy séta sem marad nekünk...

Ez már egyfajta "vég-kikapcs", egyfajta felmentés a részvétel alól?


Mindegy, hogy ki miért és mit nem akar elvégezni éppen, miben nem akar tevékenyen részt vállalni, ezzel mégis csak azt jelzi, hogy kikapcsolódásra, pihenésre van szüksége. Föl szeretne töltődni, erőre, impilzusra vágyik.

A lustaság fél egészség volna?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://test-mozgas-egeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr751753996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása